Rabu, 12 September 2012

Rahsia Ustazah Siti Nor Bahyah Kurus


Tadi terbaca dekat fanpage Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood bagaimana caranya beliau boleh kurus. Memang agak tekun la sebab 3bulan beliau tak makan nasik. Aku tak makan nasik lebih kurang tiga minggu je kot.hiks..Apa pun tips ni boleh dijadikan panduan buat korang yang ingin menurunkan berat badan.

Berikut adalah rahsia usatazah :

 1.Doa tanpa jemu.Hari2 doa dan ustazah berkesempatan berdoa di depan kaabah.Alhamdulillah..biar pun menunggu lama,akhirnya Allah kabulkan.
2.Ustazah minum kopi senyum.Ramuan makanan sunnah dlm kopi senyum sangat bagus untuk kesihatan dan rahsia awet muda.Ramai yang dah cuba.Insyaallah jika digandingkan dengan kurangkan makan nasi @ tak makan nasi untuk sementara waktu,ganti dengan protein seperti ayam, ikan, banyakkan makan sayur, insyaallah boleh turun 4-6kg. Nak cuba kopi senyum,sila call agennya di 0134712984 @ 0163267882.Kalau nak turun lebih lagi,ikut langkah seterusnya.
3.Usatzah dapatkan menu diet dan nasihat serta pemeriksaan kesihatan dari Dr Lina di Timeless Clinic, Kelana Jaya 0378808486.Alhamdulillah lagi bertambah turun. Nak slim, kenalah jumpa Dr dan ikut nasihat Dr.
4.Usatzah tak mkn nasi 3bulan. Selepas tu, oklah, dah boleh makan nasi tapi still kurangkan. Maklumlah umur dah meningkat, kesihatan sangat berharga untuk dijaga.
5.Usatzah tak ambil gula. Sekarang bila dah slim, ustazah masih kawal pengambilan gula dan hari-hari minum kopi senyum untuk maintain.
5.Banyak mkn sayur, buah, protein dan no karbohidrat atas nasihat Dr ketika tempoh diet.
6. Exercise. Setiap hari walaupun sekejap je.

Inilah diet sihat.Alhamdulillah dengan gandingan semua ini, ustazah dah turun 16kg. Niat mesti betul. Slim sihat untuk mudah ibadat, mudah bekerja mencari rezeki, jauh dari penyakit merbahaya...Amin.Gambar bersama Dr Mahathir Mohamed & Dr Lina.Alhamdulillah dengan program Dr , ramai yang berjaya menurunkan berat badan secara sihat.

 
 
 
 

4 ulasan:

Marya Yusof berkata...

As salam Murni,

Tulah marya pun tgk ustazah dah makin susut & berseri2 kan... Nak diet juga ni...sebab pewut muncitlah... dulukan Marya operate ms bersalinkan Iman... Kesan operate tu pewut muncit lah sikit... nak diet tak mkn nasi mau fengsan...huhuhuuu

Masya berkata...

Ramai yg cuba petua tak makan nasik langsung untuk kurus.... suami pun nak buat jugak.... hadoilah sy kene gigih jugak ni.. bg dia semangat.. sbb nak kurus untuk sihatkan...

thanks murni kongsikan rahsia ustazah ni .. murni sekarang pun dah comeyy slim..



Leenda Bworth berkata...

Ustazah bt atkins kut

Ayu Zan berkata...

Sama la ayu pun nk kurus sbb sihat.