Jumaat, 22 Mei 2015

Diet Oh Diet



Dua bulan dah entry yang sebelum ni aku kata nak diet. Tapi semangat memasak dan makan lagi tinggi dari semangat juang diet.haha. En suami pun perli kata dah berpuluh kali dah dengar nak diet tapi hampeh.huhu..Rasanya apa yang aku teringin makan dan masak dah buat semua. Kena kurangkan aktiviti masak la kalau nak diet. Afia pun dah dua tahun, aku dah mula beri susu tepung, so waktu yang tepat untuk aku kembali ke jalan yang benar.haha..

Semangat ni nak nampak cantik 8hb6 ni ada majlis. Adoi tak menahan lagi dua minggu kau rasa boleh turun berapa kg?hehe. Nanti aku update diari diet setiap hari. Insyaallah semoga istiqomah. At least kembali kurus raya nanti kan. Baru semangat nak bergaya dihari raya. Turn aku raya oii tahun ni. Syoknya..tak sabar nak bertemu ramadhan.

Dah jom kita senam!hehe







7 ulasan:

sue sue berkata...

Nak nak puasa ni....mmg time paling elok nak diet kannn ...jom kurus masa raya...hihi....kalau nk sue bantu pon boleh!anytime!

aizamia3 berkata...

Kalau betul fokus boleh turun 4 kg dalam masa dua minggu tu.. tapi ai hanya mampu dapat turunkan 5kg lebih dalam masa sebulan.. la ni slow and steady je..

farisya berkata...

join program kevin zahri syok gak...hehehe

kak gojes berkata...

bulan puasa ni KG berniat nak diet konon..tapi hancusssss...

Hai…Kak Gojes nak ajak korang join GA ni…manalah tau menang duit raya…
MENANGI DUIT RAYA BERJUMLAH RM3100 SEKARANG!!!

myliferia berkata...

Jangan buat crash diet tau, diet yang tahan lapar tu, nanti terkena kesan yo-yo diet. Badan akan jadi naik bagai dipam-pam lepas stop diet.

Yang penting pemakanan yang betul (jaga kalori, portion, kurang gula, garam, lemak, teknik masakan) dan juga amalkan aktiviti fizikal yang keluarkan peluh dan tingkatkan dengupan jantung.

Tak semestinya ke gym, berkebun, kemas umah, lari kejar anak pun boleh :)

simplyremedies berkata...

betul tu..jgn crash diet..sebab metabolism turun, lagi susah nak reduce weight.
Exercise daily and eat smaller portion could help. After breastfeeding anak memang dah terbiasa makan banyak, tpi slowly reduce the portion. Surely we can have an ideal BMI

Bunda_nora berkata...

As Salam ...
sebelum ni berat bunda dalam 50 - 51kg....sejak 2 bulan kebelakangan ni dah 55 kg...
Tengah berselera makan ...