Rabu, 23 Mei 2012

Atkins Diet : Day 1

Diet cara ni memang betul-betul menguji kesabaran. Aku tak punya banyak pilihan menu untuk makan. Yang ada kat rumah cuma telur, sedikit ketam dan ikan kecik kemetot namanya Puting Damak kata en suami. Kelakar gila nama. Ayam boleh gak masuk tekak tapi aku tak sempat beli. Bukan tak sempat, sebenarnya aku malas nak ke pasar.hehe. 


1000 am : Telur rebus dua biji (kuning sebiji saja)
1215 pm : 3 ekor ketam rebus (saiz kecil) dan setengah mangkuk kankung.


Petangnya aku kerja boleh pula terlupa nak bawa bekal, so sampai pukul 7 aku cuma minum air kosong. Kesian tapi malam makan banyak. Boleh kan qado?haha.


0730 pm : 10 ekor ikan Puting Damak goreng, 3 ekor ketam rebus (saiz kecil) dan sedikit kankung goreng.


* Air kosong 3 liter





1 ulasan:

Hanie Dew berkata...

ahahaha..aku pun nak cube diet atkins ni tp cobaan kuat. hari first je dah kantoi minum coffee ngan bergedil..hahahha..hancusss..tp aku nak try ah tabata exercise tu..cam senang dan jimat masa tp bakaw kalori dan lemak byk.